Servis

  • Esanjör Bakimi
  • Eşanjör Aksesuarları
  • Sikca Sorulan Sorular

Kireçlenme , çamur ve mikroorganizmalar gibi kalintilarin  giderilmesi için her tip isi degistiricisinin düzenli olarak temizlemsi gereklidir.Alfa-CIP , isi degistiricisindeki tüm isi transfer yüzeylerinin üzerinde  bulunan kaintilari özenle temizleyen  kullanimi kolay bir çözümdür.Alfa-CIP 75 , 200 ve 400 , ISO 9001 ve CE regulasyonlarinda uygun parçalar (pompalar, valfler vs.) kullanilarak paslanmaz  çelikten  imal edilmistir.Daha küçük üniteler olan  Alfa-CIP 20 ve 40 ise sanayi plastiginden yapilmistir.

Alfa-CIP kompakt tasarimi sayesinde  tasinabilir.Ünitelerde tersine  çevrilebilir akis vardir , ve Alfa-CIP 75 , 200 ve 400 'de ayni zamanda  sabit bir isiticida mevcuttur.Alfa Laval  tarafindan  kulllanilan  tüm temizlik deterjanlari  çevre dostudur ve ekipmana  zarar vermezler.

Bakim talimatlari :

Plakalardaki isi transferi , plaka  yüzeyleri üzerinde çesitli  tiplerde kalintilarin  olusmasiyla ciddi sekilde azalabilir.Son derece türbülansli  akis kalintilarin  olusmasina karsi büyük bir direnç gösterse de ; bu türbülans ,kalintilarin  olusmasini tamamen engelleyemez .

CIP  (yerinde temizlik)  sayesinde , kalsiyum kalintilarinin ve diger tipte tortularin plaka yüzeylerinden  kolay ve etkili bir sekilde giderilmesi mümkündür.Tortularin tipine  göre degisik temizlik çözümleri sunulmaktadir.Alfa Laval'in  dünya çapinda bir servis organizasyonu mevcuttur.Servis 130 ülkede 16 büyük servis merkezi  ve dünya çapinda bir servis istasyonlari sebekesi tarafinda verilmektedir.

Yalıtım :
Isı değiştiricisi yalıtımı kolayca sökülüp takılabilir.Alfa laval ısı değiştirici izolasyonu , ısı kaybını önler.Çalışma ortamındaki iklim kuru olmalı  ve çok sıcak olmamalıdır.Pek çok  model için kullanılan  yalıtım malzemesi 0,031 W/mK oranında ısıl iletkenliğe  sahip olan poliüretandır.Sıcaklık ihtiyacına dayanarak,pek çok model için azami 100°C ve azami140°C  olmak üzere iki tipte yalıtım mevcuttur.

Lehimli bağlantı elemanları :
Bu Bağlantı Elemanları , ünitelerin üzerindeki dişli bağlantılarına takılır.Böylece, gelecekte yapılacak olan servis işlemleri ısı değiştiricisinin bağlantı elemanları vasıtasıyla borulardan sökülmesi ile kolaylaşır.Bu bağlantılar , kaynak  ya da flanş bağlantısının gerekli olduğu pek çok ülkede onaylanmıştır.Bağlantı elemanları ve bağlantılar arasında sızdırmazlık amacıyla düz bir conta kullanılmıştır.

Ayak ve montaj destekleri :
CB26 ve daha büyük üniteler ayaklar ya da  montaj destekleri ile temin edilebilir.Bu aksesuarlar tesisat işini kolaylaştırır ve bağlanan borulardaki gerilimi en aza indirir.Ünite aynı zamanda  zemine de civatalanabilir.CB26 ,  CB27,CB51 ve CB52 standart ayaklı gövde kullanılarak duvara monte edilir.CB200 ve CB300,güvenli ve işlevsel  tesisatı garanti altına almak amacıyla her zaman için ayaklar ve bir kaldırma kancası ile tedarik edilir.

Tesisat Talimatları :
HVAC uygulamalarında , performans  açısından ısı değiştiricisini bir karşı akış elde edilecek şekilde monte etmeniz tavsiye edilmektedir.Herhangi bir faz değişikliği (buharlaşma / yoğuşma ) olmadıkça , ısı değiştiricisinin dikey yada yatay olarak monte edilmesi  önemli değildir.Herhangi bir nedenle ısı değiştiricisinin boşaltılması gerekiyorsa , lütfen bunu ısı değiştiricisini yerleştirirken göz önünde bulundurun.Isı değiştiricisi Alfa Laval tarafından tedarik edilen bağlantı elemanları ile monte edilebilir yada ayakların üzerine yerleştirilebilir.Isıyı transfer ederken titreşimlerin yada darbelerin en aza indirilmesi önemlidir.Esnek hortumların kullanılması , boru sisteminden gelen titreşimlerin ve gerilimlerin yarattığı stresleri azaltmanın bir yoludur.

Sikca Sorulan Sorular

Esanjör artik eskisi kadar verimli degil. Sebepleri nelerdir? Çözüm nedir?

  • Uzun süre kullanimdan kaynakli, plaka yüzeylerinde olusan kirlenme ve tortular esanjörünüzün verimini etkileyebilir. Bu durumda esanjörünüze CIP yikama yaptirabilirsiniz.

 

  • Ilaç Üretim Tesisleri
  • Kimya Proses Sanayi
  • Elektrik Santralleri
  • Kağıt Sanayii
  • Metal İmalat
  • Sıvı Gıda Sektörü
  • HVAC İnşaat
  • Tekstil Sektörü

Füzyon Group

Endüstriyel tesislerde mühendislik uygulamaları alanında faaliyet gösteren Füzyon GROUP, bünyesinde Füzyon ISI Malzemeleri Ltd. Şti. ve Füzyon Pompa Dağ. Paz. Müş. San. ve Tic. Ltd. Şti. olarak iki ayrı şirketten oluşmaktadır
İkitelli Demirciler Org. San. Sitesi E-2 Blok. No:411\B İkitelli/İSTANBUL
Tel : +90 0212 671 81 00 Faks : +90 0212 671 80 02